Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 05.08.2026 17:24 (Üye) Soru : Merhaba Sayın Danışman 2027 yılı kazançlarında uygulanmak üzere devreye girecek olan "Üretim Faaliyetlerinden Elde Edilen Kazançlarda 12,5 Puanlık Kurumlar Vergisi İndirimi uygulamasında" Firma üretim faaliyetinin %50'sinden fazlasını Fason imalat yaptırmakta bu durumda %12.5 olan indirimli kurumlar vergisinden faydalanır mı?

Cevap : Fason mülkiyeti başkasına ait olan mal üzerinde HİZMET işi yapılmasıdır. Fason işi imalat değildir. % 12.5 oran uygulanmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.