Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.08.2026 13:52 (Üye) Soru : inşaat faaliyetinde bulunan 2 şirket için bir adi ortaklık sözleşmesi kuruldu. Ortak şirketlerden birinin firma ortakı , adi ortaklığa bağlı şantiyede şantiye şefi olarak kısmi çalışma ile sgk lı gösterilebilir mi?. (Belediye imar işleri ve yapı denetim şantiye şefi olmasında bir sorun çıkarmadı ve yapı ruhsatı alındı)

Cevap : Gelir vergisi mükellefiyeti ya da şirket ortağı olarak sigortalılığı bulunmayan şantiye şefinin, yapı müteahhidinin yanında hizmet akdine (5510 – 4/a) tabi çalışan olarak sigortalı olması gerekmektedir. Şirket ortağının kendi işyerinde sigorta 4a kapsamında çalışması mümkün değildir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.