| 21.09.2026 10:19 |
(Üye)
|
Soru : Merhaba. İyi çalışmalar
iki firmamızın sermaye artışı yapılaak.
soru 1 : firma 2018 yılında 50.000 sermaye ile kuruldu. sermaye ödendi raporu ve iç kaynaklardan geçmiş yıl karlarından artış yapılacağı için bu iki rapor yazılırken defter tasdik bilgileri yazılması gereken kısma hangi yılların defterleinin yazılması gerekmektedir?
soru 2 : firma 1995 de kuruldu sermaye 1998 sermaye arışı yapmış 200.000 tl bu firmanın 10 yıl önceki defterleri bulunmaması sebeiyle sermaye ödendi raporunda dfeter bilgilerinin bulunduğu kısımda ne yazılması gerekmektedir?
teşekkürler
Cevap : 1-Önceki sermayenin ödendiği yıl olan 2018 bilgileri yazılacak.
2-Bilindiği üzere TTK na göre zamanaşımı 10 yıldır. 10 yıldan önce yapılan sermaye artırımı için ; Raporun ilgili bölümüne sermayenin artırıldığı yıla ait ticaret sicil gazetesi sayı ve tarihini içeren kısa bilgi verilmesinin yeterli olacağı görüşündeyiz.
|