Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 16.10.2026 09:37 (Üye) Soru : İşletme Defteri tutan mükellef perakende olarak meze ürünleri içeren gıda maddeleri alıp satmaktadır. İşletme yeni açıldığı için satışlarının düşük olmasından hem de ürünlerin son tüketim tarihlerinin kısa olmasından dolayı zayi olarak atılan ürünlerin stoklardan çıkışını defter beyan sisteminden nasıl muhasebeleştirildiğini üstatlarımdan öğrenmek isterim. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Cevap : Bozulan mallar için VD ne müracaat edilir. Takdir komisyonundan karar aldırılır. Komisyon kararına göre , Gider yazılır. Önceden indirilen KDV ilave KDV olarak beyan edilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.