| 27.10.2026 12:16 |
(Üye)
|
Soru : Merhaba,
Resen kaplı durumda olan bir şirket için Tasfiye kararı aldık ve keyfiyet 03.07.2026 tarihinde tescil edildi. Vergi dairesi firmanın açılışını 03.07.2026 olarak yaptık. 27.10.2026 tarihinde de tasfiye sonu kararı tescil edildi.Şimdi tasfiyeye giriş ve tasfiye sonu beyannamelerini ne zaman vereceğiz?
Cevap : Tasfiyeye giriş için Kurumlar Vergisi Beyannamesi ; Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 14. maddesinde de belirtildiği üzere hesap döneminin kapandığı ayı takip eden 4.ayın birinci gününden son günü sonuna kadar verilir.
Sizin firmanızın Tasfiye giriş beyannamesi ;
01/01/2026 -03/07/2026 dönemi için beyanname yukarıdaki tanıma göre;
01-30/ Kasım /2026 tarihinde verilecektir. Beyanname de Dönem tipi "kıst dönem" seçilir. Gib bdp programından e beyanname olarak verilecektir. BU TARİH DEN ÖNCE TASFİYEYE GİRİŞ BEYANNAMESİ VERİLEMEZ.
Tasfiye beyannamesi, tasfiyenin aynı takvim yılı içinde başlayıp sonuçlanması halinde, tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde kurumun bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir.
|