Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 03.11.2026 09:20 (Üye) Soru : Merhaba Bir işçiye kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı banka aracılığı ile ödüyoruz. Fakat işçi işe iade davası açmaması için 1.000.000 TL arabulucu aracılığı ile ödeme yapıyoruz. Bu ödediğimiz tazminat tutarı için damga vergisi hesaplamamız gerekiyor mu? Eğer damga vergisi hesaplamak gerekiyor ise oranını belirtir misiniz ? ayrıca ödenen tazminat için Gelir verisi stopajı ödememiz gerekiyor mu? İşçinin almış olduğu bu tazminat için ayrıca gerir vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor mu ?

Cevap : Yapılacak ödemeden GV kesintisi yapılmaz. (GVK Md.25/1) DV hesaplanacak Oran BİNDE 7,59 Tazminatı alan kişi için Yıllık GV beyannamesi verilmesi GVK 86. maddesindeki koşullara göre beyanname verilir veya verilmez.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.