Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.11.2026 14:46 (Üye) Soru : Vergi mükellefi olmayan ressamdan alınan hizmete karşılık gider pusulası talep edildi.Düzenleyeceği gider pusulasında uygulayacağı stopaj oranı ve kdv hesaplanacak mı?.İşlemlerin dayanağı olan mevzuatı paylaşabilirmisiniz.

Cevap : GVK 18. maddesine göre Ressamdan alınacak Resim için ödenecek bedelden % 17 GV stopajı yapılır. Ayrıca % 20 KDV hesaplanarak 2 nolu KDV beyannamesi le beyan edilir.(KDV Md.1/1)
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.