Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.11.2026 16:49 (Üye) Soru : merhaba, 2018 yılında bir personel şirkete dava açıyor, tazminat mesai gibi ücretleri için, dava 8 yıl sonra sonuçlanıyor, şirket davayı kaybediyor ve icra mahkemesine bu dava ile ilgili 400.000 tl para yatırıyor. bu yatırdığı 400.000 tl yi şirket gider kayıtlarına işleyebilir mi? tşk

Cevap : Gelir Vergisi Kanununu 41/6. maddesine göre, ‘‘Her türlü para cezaları ve vergi cezaları ile teşebbüs sahibinin suçlarından doğan tazminatlar gider kabul edilmemektedir. Yine Kurumlar Vergisi Kanununun 11/g maddesine göre ‘’Sözleşmelerde ceza şartı olarak konulan tazminatlar hariç olmak üzere kurumun kendisinin, ortaklarının, yöneticilerinin suçlarından doğan maddî ve manevi zarar ve tazminat giderleri’’ ticari kazancın tespitinden gider olarak dikkate alınmamaktadır. Yukarıdaki açıklamalar göre Yapılan ödemenin tamamı KKEG (689 Hs) yazılır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.