Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.11.2026 12:40 (Üye) Soru : Merhaba, -30.10.2026 tarihinde bir AŞ. firmamız tasfiyeye girdi. Tasfiye Memurunu dışarıdan bir kişi olarak atadık. Gerçek faydalanıcı formu verilmesi gerekiyor mu? - Kurumlar Vergisi beyan süreleri nelerdir? - Tasfiye ünvanlı şirkete Mali mühür almamız gerekiyor mu, Edefterler için. ? Teşekkürler

Cevap : Tasfiye memuru için form verilip verilmeyeceği konusunda tebliğde bir düzenleme yok. Bize göre verilmesinde yarar var. Tasfiyeye giriş için Kurumlar Vergisi Beyannamesi ; Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 14. maddesinde de belirtildiği üzere hesap döneminin kapandığı ayı takip eden 4.ayın birinci gününden son günü sonuna kadar verilir. Sizin firmanızın Tasfiye giriş beyannamesi ; 01/01/2026 -30/10/2026 dönemi için beyanname yukarıdaki tanıma göre; 01-28/ Şubat /2026 tarihinde verilecektir. Beyanname de Dönem tipi "kıst dönem" seçilir. Gib bdp programından e beyanname olarak verilecektir. BU TARİH DEN ÖNCE TASFİYEYE GİRİŞ BEYANNAMESİ VERİLEMEZ. Ayrıca ; 01//11/2026-31/12/2026 Dönemi beyannamesi ise Nisan /2026 de YILLIK DÖNEMİ seçeneği ile verilecek .seçeneği ile verilecek. Tasfiyenin sona erdiği döneme ilişkin tasfiye beyannamesi ise tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde kurumun bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir. Tasfiye halinde unvanlı e-defter başvurusu yapılacak , mali mühür alınacak.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.