Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 23.11.2009 14:58 (Üye) Soru : Merhabalar.Krediyle alınmış olan otobüsü servis taşımacılığı yapmak isteyen mükellef devralabilirmi?Vergi mükellefiyetiyle ilgili yapılması gerekenler nelerdir.Teşekkür ederim.

Cevap : Sayın Öner, Banka kredisiyle alınmış olan araçlar ve malların mülkiyeti mükellefiyetin kapatılmasına engel değildir. Sözkonusu otobüsün başka birine satılması halinde satış bedeli+KDV (%18) olarak fatura düzenlenmesi gerekir. Kredi sözleşmesi ile ilgili sorularınız için kredi alınan bankayla görüşmeniz gerekir. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.