Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.08.2008 11:59 (Üye) Soru : iyi çalışmalar bize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize teşekkür etmek istiyorum. Sorum kdv kanunun 23/f kapsamında 85 nolu genel tebliğ c bendiyle ilgili olarak Türk telekom kartı satan müşterimile ilgili bayiler telefon kartını alırken kdv uygulanıyor ve bizde kdv yi indirim konusu yapıyoruz. satışlarınıda %18 kdv yi iç yüzde yöntemiyle tespit edip matrah ve kdv bildiriyoruz. Bu konunun uygunluğu konusunda bize yardımcı olabilirmisiniz.

Cevap : Sayın işbilen, 85 Nolu KDV Genel tebliğinin ilgili bölümünden de anlaşılacağı gibi Bahse konu satışlar "Özel Matrah" Şekline Tabi işlemler olup, Müşterinizin Satışları için iç yüzde hesaplaması yapılmayacaktır. KDV Beyannamesinin Özel Matrah Şekilli satışları bölümünüde gösterilecektir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.