05.09.2008 12:42 |
(Üye)
|
Soru : BİLANÇO USULÜNE TABİİ ŞAHIS FİRMASI OLARAK FAALİYETİNE DEVAM EDEN MÜKELLEF YENİ BİR LİMİTED ŞİRKET KURMUŞTUR. BİZ DE ŞAHIS FİRMASININ BİLANÇOSUNU AKTİF-PASİF KÜLL HALİNDE LİMİTED ŞİRKETE DEVRETMEK İSTİYORUZ. BU KONUDA NASIL BİR YOL İZLEMEM LAZIM, NERELERE MÜRACAAT ETMEM LAZIM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Cevap : Sayın Kılıç,
Kurumlar Vergisi Kanununa göre birleşme iki veya daha fazla ticaret şirketinin (kurumlar vergisi mükellefi)birbirleriyle birleşerek yeni bir ticaret şirketi kurmalarından veya bir ya da daha fazla ticaret şirketinin mevcut diğer bir ticaret şirketine iltihak etmesinden ibarettir.
Bilanço usulüne göre defter tutan mükellefler aktif pasifleriyle limited şirkete veya anonim şirkete dönüşebilirler. Ancak kurulmuş bir şirketle birleşme ve devir işlemi olmaz.
Danışma Birimi
|