11.09.2008 15:32 |
(Üye)
|
Soru : Merhabalar.
Gelir vergisi mükellefi, Özel okul öğrencisi evladının kitap defter gibi eğitim giderleri ve okul servis ücretini matrahtan indirim konusu yapabilirmi?
Teşekkürler
Cevap : Sayın Çilesiz,
Ticari kazancın elde edilmesi ve idame ettirilmesi için yapılan genel giderler ve işle ilgisi bulunan, işletme ile ilgili çeşitli giderlerin indirimi söz konusudur. Bahsettiğiniz unsurların gider yazılması söz konusu değildir. Ticari kazancın tespitinde de GVK.40 ve 41. Madde hükümlerine uyulur.
Ancak GVK.89/2 maddesine göre; Beyan edilen gelirin %10 unu aşmaması, Türkiye'de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi şartıyla, mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları beyanname üzerinde matrahtan indirilebilir.
Danışma Birimi
|