Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 17.09.2008 12:41 (Üye) Soru : sayın hocam.bir mükellefimiz önceden ssk lı olarak çalıştığı limited şirketin hissesini 31,12,1998 tarihinde satın alıyor.ssk lı durumu değişmiyor ancak 1999 yılında ssk ya verilen 4 aylık dönem bordrolarında 1, dönemde 85 gün 2, dönemde 70 gün, 3 dönemde 80 gün toplam 1999 yılında 235 gün ssk lı gözüküyor.1999 yılında işyerinden çıkışı yada yeniden girişi yok sadece eksik çalışma gözüküyor.ve bu güne kadar da 2000 yılından 2008 ve hala tam gün ssk lı gözüküyor.1999 yılında eksik gün nedeni ile bu kişi bağkur kapsamında mı olucak eğer öyle olursa ssk ya ödenen primler ne olacak bağkur 2001 den önceye kayıt yapmıyor bu bizim için avantaj olurmu?şu an hem hissedar hemde ssk lı olarak çalışıyor hisse devri mi yapmalıyız..nasıl bir yol izlemeliyiz.tesekkür ederim.

Cevap : Değerli Meslek Mensubu Kesintiye uğrayan sosyal sigortalı kapsamında çalışma bağkurlu olarak sosyal güvenliğinizin devam etmesini zorunlu kılmaktadır. Bağkurda 04,10,2000 tarihinden itibaren sigortalılığınızı 01,10,2008 tarihinden itibaren 6 ay içinde borçlanmasını yapıp ödemesini yapabilirsiniz. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.