Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 26.05.2010 11:33 (Üye) Soru : Sayın üstad. Belirli süreli iş sözleşmesi ile ilgili soruma verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Cevabınızın uzunluğu sebebi ile katlanmış olduğunuz zahmet nedeni ile ayrıca teşekkür ederim. Cevapta iş sözleşmeleri ile ilgili bir çok bilgi bulunmasına rağmen esas benim sorduğum sorunun cevabını bulamadım. Şu iki soruyu sormuştum; 1) Belirli iş sözleşmesinin bitimi ile iş akdi sona erdirilecekse, bitime doğru işçiye / işverene yazılı bildirimde bulunmaya gerek varmıdır. 2) Belirli süreli iş sözleşmesi yapıldı, süre bitiminde iş akdi sona erecek ve uzatılmayacak. İhbar tazminatı söz konusumudur?

Cevap : Değerli Meslek Mensubu Cevabın uzunluğundan rehavete kapılmışsınız ve sanırım sonuna kadar okumamışsınız. Şöyle ki; Süreli feshin belirsiz süreli iş sözleşmeleri için söz konusu olduğunu hatta aklınızın karışmaması için belirsiz süreli iş sözleşmesi ile belirli süreli iş sözleşmesinin yasal ayrımını size aktarmaya çalıştım. Ancak sanırım bunu gözden kaçırdınız. Size telefonla da ulaşamadım. Kısacası; Belirli süreli iş sözleşmeleri uzatılıp belirsiz süreli iş sözleşmesi olmamışlarsa sona ermesi halinde bildirim ve tazminat verilmez. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.