07.06.2010 10:18 |
(Üye)
|
Soru : Üstadım iyi günler dilerim.Mükelleflerimden bir tanesi mobilya ve aksesuarları üzerine bir bayilik almıştır.Satışların %90 kısmını kredi kartı ile yapılmaktadır.Çalışma gereği olarak önce sipariş alınıp bu esnada kredi kartı ile tahsilat yapılmaktadır.ana bayiden malların gelmesi 15-20 günü bulmaktadır.mallar stoğumuza giridği zaman faurasını kesebilmekteyiz.
Bu sebepden dolayıdır ki kdv beyannamesinde teslim ve hizmet hakkı doğuran bölümdeki satışlarımız kredi kartı ile yapılan satışlardan hali ilen yüksek oranda azdır.Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerektiğini tarafıma bilgi olarak aktarırsanız sevinirim.
Cevap : Sayın Özkönü,
Kredi karıyla yapılan satışlar neticesi aylık kredi kartı pos cihaz toplamı ile düzenlediğiniz belgeler arasında farklılık sözkonusu olması halinde ve de vergi idaresinin tespiti halinde bu durumu idareye izahat etmeniz gerekir.
Danışma Birimi
|