Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 14.07.2010 10:44 (Üye) Soru : kolay gelsin üstad 54 nolu kdv sirkülerinde cevap bulamadığım için size danışmak durumundayım. şöyleki; mükellef,6 ay önce aldığı ve kdv sini indirmediği (zaten fatura yoktu,noter satış sözleşmesine istinaden gider kaydedilmişti) 2.el binek otomobilini satmıştır(satış arsa ile takas şeklinde olmuştur).anılan satış için düzenlenecek faturada kdv olacak mıdır, olacaksa oranı ne olacaktır?

Cevap : Sayın Uluğ, Vergi mükellefi olmayan kişilerden noter sözleşmesi ile satın alınan taşıtlarda indirilecek KDV sözkonusu olamaz. Alınan taşıtların binek otomobil olması halinde satışında uygulanacak KDV oranı %1 dir. Ticari araçların satışında ise %18 dir. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.