Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 14.07.2010 10:49 (Üye) Soru : Sayın Danışman, Bir mükellefim serbest bölgede bulunan Suriye uyruklu bir firmaya ortak olmayı düşünüyor.Vergi mevzuatı açısından.Herhangi bir teşvik varmı. Teşekkür ederim.

Cevap : Sayın Altay, Serbest bölgelerdeki vergi uygulamalarına ilişkin olarak serbest bölgede yapılan teslimler KDV den istisna edilmiştir. Serbest Bölgede elde edilen kazançlar da kurumlar vergisinden istisnadır. (Serbest Bölgeler Kanunundaki şartları taşımak koşuluyla) Ayrıca sorunuzda bahsettiğiniz kişinin serbest bölgede kurulu bir şirkete ortak olması nedeniyle herhangi bir vergi avantajı sözkonusu değildir. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.