Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 05.08.2010 12:02 (Üye) Soru : sayın üstad bir mükellefim restuarant işi ile uğraşıyor kendisi tavuğu kg ile alıp örnek 1,300 gr (çiğ olarak) 1,150 gr olarak pişmiş olarak satıyor ancak satışlarını tane olarak satıyor kg ile alıp tane ile satınca stoktaki yığılmayaı nasıl çözeriz ve ayrıca gün sonunda pişirilen ama satılamayan tavuklar oluyor (4-5 adet kadar ) bu tavukları gider olarak nasıl yazabiliriz çünkü işletme bunları değerlendiremiyor.teşekkürler

Cevap : Sayın Öztürk, Lokanta ve restoran işletmeleri mamul olarak satmış oldukları ürünlerin girdilerinin adet veya kilo olmasının bir önemi yoktur. Yapılan satışlar mamul olarak kayıtlara alınır. Satılmayan veya fire olarak değerlendirilen kısımlar için Ticaret Odasının yayımlamış olduğu fire ve zaiyat nispetleri uygulanır. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.