Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 07.10.2008 16:49 (Üye) Soru : sayın hocam,müşavirliğini yaptığım şirket,finansal açıdan zor durumda,her ay sonu ödediği personel ücretlerini eylül sonunda ödeyemedi.ortada fiili ödeme olmadığı halde muhtasar beyanname ile ücret stopajını eylül muhtasarına dahil edecekmiyiz.ücretlilerde tahsil esası geçerli değilmidir.Saygılarımla.

Cevap : Sayın Şimşek, Ticari kazancın tespitinde tahakkuk esası benimsenmiştir. Ücret tahakkukunu yapacaksınız. Muhtasar beyanneme ile de beyan edeceksiniz.Personel ücretleri ödeme ile ilişkilendirilemez. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.