Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 21.10.2008 12:17 () Soru : merhaba, soruma verilen cevabı anlayamadım. Bahsettiğim kişi çok büyük bir şirkette muhasebe departmanında bir bölüm şefi. Bu görevi yapan bir kişi SMMM mesleğini ifa etmiş sayılıyormu? Belgesini kullanarak şirkette herhangi bir yetkisi yok. Teşekkürler.. "Sevil Hazırcı Soru : Merhaba, Benim sorum, YMM olmak için bi SMMM'nin 10 yıl mali müşavirlik bürosu olması gerekiyor. Peki, büyük bir şirkette VEKALETLE imza yetkisi olan bir kişi bu yetkiyi 10 yıl kullandığı halde YMM sınavlarına katılmaya hak kazanıyor mu? Teşekkürler Cevap : Sayın Hazırcı, 3568 Sayılı meslek yasasında yapılan değişikliğe göre Şirketlerin bordrosunda kayıtlı olup, 10 yıl süreyle SMMM mesleğini ifa edenler 10.yılın sonunda YMM sınavına girebileceklerdir.(3568 Sayılı Kanun 9.Md. Kanunun son hali web sayfamızda mevcuttur.) Danışma Birimi "

Cevap : Sayın Hazırcı, Ticari şirketlerde çalışna SMMM lerin, çalışma sürelerinin YMM de geçen süre olarak değerlendirilebilmesi için; imza yetkisinin ticaret sicil gazetesinde yayınlanmış olması ve imza sirkülerinin düzenlenmiş olması gerekmektedir. TESMER Başkanlığı Muhasebe Müdürü yada Mali İşler Müdürü sıfatıyla çalışanların sürelerini değerlendirmektedir. Bu konudaki başvuruları TESMER Başkanlığı değerlendirdiğinden, ben yine de e-postanızı TESMER Başkanlığı'na da yönlendirdim. Size oradan da yanıt gelecektir. İyi çalışmalar, saygılarımızla. Genel İdare Müdürlüğü
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.