20.10.2008 14:31 |
(Üye)
|
Soru : YAKINIM EŞİ 06.10.2008 TARİHİNDE VEFAT ETTİ 1969 YILINDAN BU GÜNE TOPLAM 911 GÜN SSK PRİMİ ÖDENMİŞ EŞİNE ÖLÜM AYLIĞI BAĞLATABİLİRMİYİZ YOKSA ASKERLİK BORÇLANMASI İLE 1800 GÜNE Mİ TAMAMLAMAMIZ LAZIM YENİ SGK GÖRE 911 GÜN İLE EŞİNE EMEKLİ AYLIĞI BAĞLANA BİLİRMİ? BU KONU HAKKIN GÖRÜŞ VE YARDIMLARINIZI NET OLARAK BAĞLANIR VEYA BAĞLANMAZ ŞEKLİNDE BEKLİYORUM
İYİ ÇALIŞMALAR
Cevap : Değerli Meslek Mensubu
5561 sayılı kanun ile yapılan değişiklikle ssk lı hak sahiplerine ölüm aylğı bağlanmasında 5 yıllık sigortalılık süresi ve en az 900 gün prim ödemiş olma şartı getirilmiştir.
Sigortalının sağlığında kensisine ölümünde ise hak sahiplerine toptan ödeme yapılarak tasfiye edilmiş hizmetler ve borçlanılacak hizmetler toplanarak 5561 sayılı kanunla getirilen şartlara göre aylık bağlanmasına yeterli olması halinde ölüm aylığı borçlanma veya ihya tutarının ödendiği tarihi takip eden aybaşından itibare başlatılacaktır.
İyi çalışmalar..
|