Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 14.12.2009 11:29 (Üye) Soru : Merhabalar Sayın Üstadım; Benim Sorum Bir Şirkette Sigortalı Olarak Çalışan Birisi Yeni Bir Limited Şirket kurduğunda Eski çalıştığı Yerden sigortasına ara vermeden Ortak Olduğu Şirkette Sigortalı Olduğunda (Eski Şirketten Ayın 10 unda Çıkıp Ortak Olduğu Şirkette Ayın 10 unda Girişi Yapıldığında) 4a Kapsamında Sigortalı Olabilirmi. Kanun Metnini Okuduğumda Net Bir Sonuç Çıkaramadım Bana Cevabınızı Evet 4a Sigortalısı Olucak yada Hayır 4b Kapsamında Olması Gerekir Diye Net Bir Şekilde Verirseniz Sevinirim İlginiz ve Yardımlarınız İçin Teşekür Eder Başarılarınızın Devamını Dilerim.

Cevap : Değerli Meslek Mensubu Eğer; 01/10/2008 tarihinden önce 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı oldukları halde, kendilerine ait veya ortak oldukları işyerlerinden bu Kanunun 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendine tabi prim ödemesi olanların sigortalılıkları kesintiye uğrayıncaya kadar devam ettirilir. Ya da 01.10.2008 tarihinden sonra ise ; 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar, kendilerine ait veya ortak oldukları işyerlerinden, Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fırkasının (a) bendi kapsamında sigortalı bildirilemezler. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.