Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.12.2009 11:41 (Üye) Soru : Merhabalar, özel bir şirkette muhasebeciyim. Kıdem tazminatı ile ilgili özel bir konuda değerli görüşlerinizi almak isterim. Şirketimizde çalışmakta iken 14.03.2008 tarihinde işverenin diğer bir işyerine girişi yapılmış olan işçinin 14.03.2008 itibari ile geriye dönük olarak kıdem tazminatı hesaplanıp resmi yollardan ödenerek yasal defterlerimize bu dönemin gideri olarak kaydedilmesi mümkünmüdür. Degerli vaktinizi ayırdıgınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Cevap : Değerli Meslek Mensubu Yapılan ödemeler sizin de bildiğiniz gibi yapıldığı dönemde tek düzen hesap planına uygun olarak kayıtlara alınmaktadır. (Dönemsellik İlkesi gereği) İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.