Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 21.01.2010 16:01 (Üye) Soru : merhaba, Geçmiş yıl karlarının işletmede 5 yıl tutulabileceği, 5 yılın sonunda mecburen ya dağıtılacak yada sermayeye ekleneceği hususunda yaygın bir uygulama var, fakat ben bununla ilgili bir kanun maddesi veya tebliğ bulamadım.Gözümden kaçan bir şeymi var, yoksa böyle bir 5 yıl şartı yokmu. Beni aydınlatırsanız şimdi den teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Cevap : Sayın Güner, Geçmiş yıl karlarının dağıtımına ilişkin olarak herhangi bir tarih sınırlaması gerek TTK gerek Vergi Kanunlarında bulunmamaktır. Kar dağıtımına A.Ş lerde genel kurullar, LTD şirkette ortaklar kurulu karar verir. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.