Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 05.02.2010 14:15 (Üye) Soru : Sayın Danışma Birimi. Mükellef 19.07.2005 tarihinden beri kesintisiz TARIM Bağ-Kur sigortalıdır. Halihazırda da devam etmektedir. Ancak 13.01.2010 tarihi itibariyle esnaf olarak işe başlamıştır. Mobilya cilalama işi yapmaktadır. SORU: 13.01.2010 tarihi itibariyle tarım bağkurluğunu kapatıp, esnaf bağ kurluğu açmak zorundamıdır? Yoksa tarım bağ kurluğuna devam edebilirmi? Cağaloğlu Bağ kur'da sordum "Tarıma devam edebilir esnafa çevirmesine gerek yok" dediler. Ama benim mantığıma ters geldi. Kendisinin esnaf faaliyeti olduğu halde bu değişikliği yapmazsa, bu durum emekli olurken karşısına sorun olarak çıkmazmı?

Cevap : Değerli Meslek Mensubu Tarım Bağkur U da 4/b sigortalısıdır Esnaf Bağkurluluğu da 4/b kapsamındadır. Esnaflıktan dolayı yapmış çalışmalarını bildirirken Aynı sosyal güvenlik kurumuna 1 den fazla ödeme yapmamanız için yani mükerrer ödeme olmaması için tek prim ödemeniz gerekir. Bu yüzden tercih size ait iter tarım ister esnaf sonuç aynı olacaktır : 4/b sigortalılığı İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.