Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 22.02.2010 15:04 (Üye) Soru : Bir mükellfim 2005 yılı kv beyannamesinde mahsup etmeyi unuttuğu geçmiş yıl zararlarını, 2006 yılında mahsup etmiştir.Şimdi her 2 yıl için düzeltme beyannamesi verebilirmi? Teşekkürler.

Cevap : Sayın Karabacak, İlgili müşteriniz için 2005 ve müteakip yıllarda kar elde edilmiş ise karın ilk çıktığı yıldan itibaren zarar tüketilene kadar kurumlar vergisi beyannamesinde mahsubu yapılır. Dolayısıyla yukarıdaki açıklamalarınıza göre kurumlar vergisi beyannamelerini düzeltmeniz gerekir. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.