Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 08.12.2010 14:06 (Üye) Soru : Sayın üstadım, sağlık ve esenlikler dilerim, bir sorum olacak, aydınlatırsanız çok sevinirim. Benim bildiğim ilk hangi sigortalılık başlamışsa kesintiye uğratmadan ona devam etmek gerekmektedir. 1- Vergi mükellefi olan bir şahıs, mükellef olduktan sonra başka bir işyerinde tam ay süre ile işçi olarak çalışmaya başlamıştır. Bu şahsın bağkur mükellefiyeti sona erer mi, neler yapmak lazım? 2- Vergi mükellefi olan şahıs mükellef olduktan sonra bir limited şirkete dışarıdan müdür ve imza yetkilisi olarak atanıyor, bu durum ile bağkur mükellefiyetinden kurtarır mı, sigortalı olabilir mi?

Cevap : Değerli Meslek Mensubu Vergi mükellefiyetliği işçiliğinden önce başlamışsa kişi 4/b lidir. Önce başlayan sigortalılık hali esas alınır. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.