Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.12.2010 14:21 (Üye) Soru : Merhabalar.yurt dışına yapılan gemi işletmeciliğiyle ilgili (gemi ile yük taşıması yapılıyor)muhasebe kayıtları hakkında bilgi verirmisiniz.Kurumlar vergisi ve kdv yönünden istisnaları nelerdir?

Cevap : Sayın Gürel, Gemi ile yük taşıma işinin tek düzen hesap planındaki kurallara göre işlemleri yapılır. Diğer ticari işlemlerdeki muhasebe kayıtları ile bahsettiğiniz iş koluna ilişkin temelde farklılığı yoktur. Yurt içinde gemi ile yük taşımanın vergisel anlamda (KDV ve KVK) herhangi bir istisnası yoktur. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.