Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.01.2011 14:32 (Üye) Soru : sayın danışman; 5 ortaklı anonim şirket ortaklarından 2 tanesi limited şirket kurdular ve bazı çalışanları o şirkete geçiş yapacak. geçiş esnasında haklarda devir olacak. hakların devrinde nasıl yol izlememiz uygun olur acaba? Yanlış bilmiyor isem çalışanlar muvafakatname verecek ve yeni iş sözleşmesinde de esk şirketten var olan hakların devir olduğu yazılacak. Ayrıca anonim şirketten çıkış yapılır iken işten çıkış nedeni olarak "sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli" şıkkını mı seçeceğiz acaba? mümkün ise konu hakkında örnek metin de gönderebilir misiniz acaba? saygılarımla.

Cevap : Değerli meslek Mensubu İşçilerin farklı bir tüzel kişiiliği olan şirkete nakillerinin işçilerin rızai muvaffakatnameleriyle yeni işverenin de tüm yasal haklarıyla devraldım hükmünü gösterir kabul iş sözleşmesiyle mümkün olacağını belirtmek gerekmektedir. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.