Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.03.2009 15:32 (Üye) Soru : Mükellefim kurumlar vergisine tabi bir limited şirket.Şirket ortağı şirket adına kredi kullanmış ve krediyi aynen şirketine aktarmıştır.Yeni KVK ya göre bu durumda örtülü sermaye sayılmayacaktır.Örtülü sermaye sayılmadığı için bu kredi için ödenecek masraf ve faizleri indirim konusu yapabilir miyiz? Grup şirket uygulamalarında indirime izin veriliyor fakat ortak olduğu için indirim yapamayacağımızı söyleniyor.Hatta bazı makalelerde indirim konusu yapılabileceğini de okumuştum.

Cevap : Sayın Şen, Şirket ortaklarının almış olduğu kredilere ilişkin faiz ve masraflar kurum kazancının tespitinde gider olarak kabul edilmez. Şirket ortağının almış olduğu krediyi şirkete transfer etmesi KVK 12.maddesinin 1.fıkrasına göre örtülü sermaye olarak değerlendirilebilir. KVK 12.maddesine göre örtülü sermayeye isabet edip etmediğini inceleyiniz. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.