16.03.2009 11:35 |
(Üye)
|
Soru : İyi Günler
Ocak SSK Aylık bildirgesin de eksik gün bildirimin de bulunduk.(hastalık) İnternetten gerekli bildirimleri yaptık Fakat ek 8'i Mart ayında götürdüğümüzde e Ek 8 için ceza kesecegiz dediler. Böyle bir ceza kesilebilir mi ? Ne yapabiliriz.İlgili Kanun Yönetmelik nedir.
Teşekkür ederiz.
Cevap : Değerli Meslek Mensubu
5510 sayılı SSSGSK
md 86..
.........
Sigortalıların otuz günden az çalıştığını gösteren bilgi ve belgelerin aylık prim ve hizmet belgesinin verilmesi gereken süre içinde Kuruma verilmemesi veya verilen bilgi ve belgelerin Kurumca geçerli sayılmaması halinde, otuz günden az bildirilen sürelere ait aylık prim ve hizmet belgesi Kurumca re'sen düzenlenir ve muhteviyatı primler, bu Kanun hükümlerine göre tahsil olunur.
........
İdari Para Cezaları
2) Belgenin ek olması halinde, aylık asgari ücretin iki katını geçmemek kaydıyla her bir ek belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına, aylık asgari ücretin sekizde biri tutarında,
3) Ek belgenin 86 ncı maddenin beşinci fıkrasına istinaden Kurumca re'sen düzenlenmesi durumunda, aylık asgari ücretin iki katını geçmemek kaydıyla her bir ek belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına, aylık asgari ücretin yarısı tutarında,
İdari Para Cezası kesilir
İyi çalışmalar
|