Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 20.03.2009 10:55 (Üye) Soru : Merhaba; Bir mükellefim 01.02.2009 tarihinde kendi adına (şahıs firması) işyeri açtı.İşyerini açmadan önce kendi adına binek otomobil vardı.İşyeri bilgisayar tamir ve bakım üzerine.Otomobili işlerinde kullanıyor. Bu aracın yakıt ve tamir bakım giderlerini işleyebilirmiyim.Yoksa gider pusulası ile giriş yapmam mı gerekiyor.Gider pusulası ile giriş yaparsan stopaj kesintisi yapacakmıyım. Yoksa gider pusulası kesmeden araç kendi adına olduğundan yakıt ve tamir bakım giderlerini direk yazabilirmiyim.Teşekkür ederim.

Cevap : Sayın Yazıcı, Kendi aracını işte kullanmaya başladığını vergi dairesine bildirmek koşuluyla araca ait, işte kullandığı yakıt masraflarını ve diğer harcamalarını (işle ilgili olanları) gider kaydedebilir. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.