Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 23.03.2010 11:52 (Üye) Soru : iyi günler, Bazı müşteriler muhasebe kayıtlarını kendi bünyelerinde yapmaktadırlar ve beyannameleride kendileri hazırlamaktadırlar.Bu tür müşteriler sadece e-beyanname gönderme hizmeti istemektedirler. Bu tür müşterler için, 1- müşteri ile sözleşme yapmak gerekirmi? 2- Sözleşme yapmak gerekirse asgari ücret tarifesinde hangi ücreti baz almalıyız?

Cevap : Sayın Bilgir, Bilanço esasına göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri ile KV mükelleflerine ilişkin e beyannameleri gönderme yöntemi ile (postacılık) gönderemezsiniz. Bu tür beyanname gönderilme şartları VUK 340 ve 346 nolu genel tebliğlerde belirtilmiştir. Konuya ilişkin özet bilgiye 2010 Mali Rehberimizin beyanname imzalatma zorunluluğu bölümünden yararlanabilirsiniz. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.