Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 25.03.2010 15:05 (Üye) Soru : ŞİRKET MÜDÜRÜNE AYNİ ÜCRET KARŞILIĞI ŞİRKETE AİT DAİREYİ KİRAYA VERDİK.KDV DOĞARMI 9 NOLU KDV TEBLİĞİNDE MUAF OLDUĞUNU YARUMLADIM DOĞRUMUDUR.

Cevap : Sayın Biçer, KDV 9 nolu genel tebliğinde personele (ücretsiz) bedelsiz konut sağlanması halinde KDV hesaplanmayacağı belirtilmiştir. Oysa sizin örneğinizde personele ücret yerine konut tahsis edilmiştir. (Ayni ücret ödemesi yapılmıştır.) KDV Kanununa göre ayin olarak yapılan teslimler de KDV konusuna girmektedir. Bu durumda şirket aktifine kayıtlı konut için fatura düzenleyecek, KDV tahsil edecektir. Ayrıca ücretli için ayni ücret bordrosu tanzim edecek, brüt ücret tutarı ile KDV dahil fatura tutarını karşılaştırmak suretiyle muhasebe kayıtlarında giderleştirecektir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.