Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 05.04.2010 11:34 (Üye) Soru : Sayın danışma birimi üniversitde araştırma görevlisi olarak çalışmakta olan bir arkadaşımız devlet memuru olarak çalışmaktadır.LTD ŞTİ kurmak istiyor devlet memuru olması şirket müdürü,ortağı,yönetici,sahibi olması herhangi bir engel teşkil edermi?

Cevap : Sayın Durğun, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olan memurlar Limite ve A.Ş lere ortak olabilirler. Ancak, limited şirketlerde müdür, A.Ş lerde yönetim kurulu üyesi olamazlar. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.