05.04.2010 13:24 |
(Üye)
|
Soru : iyi çalışmalar.Benim 3 sorum olacak. Yeni kurulan işyeri için sgk ya 15.01.2010 da işçi çalıştıracağımızı bildirerek tescil işlemimizi yaptık.Fakat personel 15.01.2010 da işe başlamayacağını bildirdi,dolayısıyla bizde işçinin işe giriş bildirgesini vermedik ve ocak ayında prim ve hizmet bildirgesi göndermedik ,03.02.2010 da başka bir personel işe aldık ve süresinde işe giriş bildirgesini,aylık prim ve hizmet belgesini kuruma gönderdik.Sgk resen personel girişi varmış gibi bize bu durumla ilgili ceza keser mi,ne yapmamız gerekir?
2.Sorum :İşe giriş bildirgesinde meslek kodunun unutulması sebebiyle düzeltme yapmak gerekirmi,düzeltmeyi nasıl yapabiliriz,ceza ile karşılaşırmıyız?
3.Sorum:SGK ya verdiğimiz itiraz dilekçesi sonucunda işyerine müfettiş gönderileceği söylendi,müfettiş incelemesinin kapsamı nedir,sadece itiraz ettiğimiz konuda mı inceleme yoksa genel inceleme mi?cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap : Değerli Meslek Mensubu
İşyeri tescilinde bildirilen işçiler eğer iş başı yapmamış iseler işe başlamayı yoklamaya gelen Vergi Dairesi memuru da bu işçileri yazmış ise SGK resen işe girişi yapar. Sizin bu konuyu SGK ya bilgilendirme amaçlı bir dilekçeyle açıklama yapmamanızdan ötürü de İPC kesebilir.
01.08.2009 tarihinden itibaren meslek kodunun yazılması zorunludur.
Her Bilgi işleme itiraz müfettişe sevk edilir. İnceleme SGK dosyanız ve defter ve belge kayıtları bazında olmaktadır.
İyi çalışmalar
|