Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 21.04.2009 14:34 (Üye) Soru : Merhaba, 2009 Şubat ayında 1/6 tevkifatlı fatura kestik. Bu fatura olduğu gibi Mart ayında bize iade kesildi. Kesilen İade faturası da tevkifatlı kesilmiş. İadelerde tevkifat kesilmesi doğrumudur? Doğru ise tevkifat yapılan tutarı 2 nolu beyanname ile beyan edip ödememiz gerekiyor mu? Aynı işlem için vergi dairesine her iki taraf da ödeme yapmış olmuyor mu? Açıklarsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

Cevap : Sayın Koyuncu, Bahsetmiş olduğunuz konuyla ilgili KDV Kanunu 58 Nolu Genel tebliğinde farklı özellik arzeden örnekler mevcut olduğundan ilgili tebliğ incelemenizi tavsiye ederiz. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.