Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 08.07.2009 15:35 (Üye) Soru : Sayın, Üstadım. 07.07.2009 da Necati Avcı Bey'in sorduğu soruya uyan bir şirket ortağımız var.Yani Kasım 2008 de SSK lı olduğu şirkete Aralık 2008 de hisse devri yoluyla ortak oldu.Bu şahış hali hazırda 4/a sigortalısı olarak prim ödemektedir.Acaba yapılan işlem doğrumudur. Bu şirket ortağının Bağ-Kur'a mı geçmesi gerekir yoksa 4/a Sigortasına devam edebilir mi Kanunu ve Tebliği herkes farklı yorumlamaktadır.Net cevabınızı bekliyorum. İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.

Cevap : Değerli Meslek Mensubu 01/10/2008 tarihinden önce 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı oldukları halde, kendilerine ait veya ortak oldukları işyerlerinden bu Kanunun 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendine tabi prim ödemesi olanların sigortalılıkları kesintiye uğrayıncaya kadar devam ettirilir. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.