Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 20.09.2010 10:51 (Üye) Soru : Merhaba. Bir tanıdığımın tarafıma ilettiği bir soruya ilişkin olarak sizden de bilgi almak istiyorum. Kendisi ilk defa 04.12.1997'de sigortalı olmuş; aynı dönemde geçirdiği iş kazası neticesinde kendisine aylık 90 TL civarında sürekli iş göremezlik ödeneği bağlanmış ve halen aylık ödemesini almakta olan bu kişi evli ve iki çocuk sahibi. Şu ana kadar toplam sigorta prim bildirimi 255 günle sınırlı. Bu kişi şu an çalışmıyor. Emekli olabilmek ve ailesiyle birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek adına isteğe bağlı sigorta primi ödemeye başlaması halinde işgöremezlik ödeneği kesilir mi? Ayrıca emeklilik için belirlenen sürelerin, kişinin özründen ötürü daha kısa sürmesi söz konusu mu? Vereceğiniz yanıt için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

Cevap : Değerli Meslek mensubu Yasal mevzuata göre; Sigortalının sürekli iş göremezlik geliri; Kanunun 94 üncü maddesine göre yapılan kontrol muayenesi sonucu sürekli iş göremezlik durumunun kalktığının anlaşılması hâlinde, yeni durumuna esas tutulan raporun tarihini takip eden ödeme dönemi başından kesilir. denilmektedir. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.