Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 25.10.2010 10:19 (Üye) Soru : Merhabalar, Danışmanlığını yaptığım Ltd.Şti hediye çeklerini nihai tüketicilere dağıtarak satış hacmini artırmayı hedeflemiştir. Hediye çeklerinin üstünde para değerleri ve firma logosu mevcuttur. Hediye çekleri karşılığı ürün teslimatı yapıldığında yapılması gereken işlem nedir? fatura veya fiş düzenlenmeli midir? Promosyon gibi düşünülüp bedelsiz mal teslimatı gibi gösterilebilir mi? Diğer sorumda ürün bedeli hediye çekinden yüksek olursa hediye çeki kadar tutar indirim olarak gösterilebilir mi?

Cevap : Sayın Sönmez, Konuyu ilişkin olarak 50 nolu KDV Genel Tebliğini inceleyiniz. Hediye çekleri pazarlama satış dağıtım gideri olarak giderleştirilir. Hediye çekleri karşılığı fatura düzenlenmesi gerekir. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.