Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 23.03.2011 12:07 (Üye) Soru : Öncelikle merhabalar, Bir müşterimiz yurtdışından malzemeler alıyor ve türkiyede bir anterepoya getiriyor.Daha sonra gümrük vergisi kdv gibi vergileri ödemeden malı malı başka bir ülkeye satıyor.Transit satış yapıyor yani ama malı türkiyeyde bir antepoya getiriyor ordan başka bir ülkeye satıyor.Buna gümrükçüler hiç gümrük beyannamesi açmadan özet beyan ile bu işlemleri yapmışlar.Benim sormak istediğim burda kdv beyanını ve ba-bs yi ilgilendiren bir durum varmıdır.

Cevap : Sayın Kızıldağ, Transit ticaret işlemleri KDV Beyannamesinde yer almaz. Ancak Ba-Bs formalarına limitlerin aşılması halinde bilgiler yazılacaktır. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.