Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 25.04.2011 11:42 (Üye) Soru : Bilanço Esasına tabi Gelir Vergisi mükellefi, Limited Şirket kurup işletmesini bu şirket üzerinden devam ettirmek istiyor.(Stoklarını faturalandırmadan,kdv devri ve tüm aktifleriyle birlikte Limited Şirket üzerinden devam ettrimek istiyor.) Acaba böyle bir şey Vergi Usul Kanununa göre mümkün mü ,eğer mümkünse prosedür nedir?

Cevap : Sayın Gültekin, Bilanço esasına göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri aktif ve pasifleriyle TTK ya göre kurulmuş LTD ve A.Ş ye dönüşebilirler. Sizin bahsettiğiniz şekilde işlem olmaz. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.