Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 14.02.2014 16:45 (Üye) Soru : Merhabalar, Ticaret sicilinde kendi adına kayıtlı, bilanço esasına göre defter tutan bir kişi nevi değişikliğne giderek Limited şirketine çevrilebilir mi? Ayrıca firma limitede dönüştüğünde yeni oluşan firmaya fatura kesme zorunluluğu var mıdır? Bunun yerine ana sözleşmede belirtmesi yeterli midir. Saygılar.

Cevap : Bilanço esasına göre defter tutan bir kişi nevi değişikliğine giderek Limited şirketine dönüşebilir. Aktifi ve pasifi ile dönüşüm yapılması halinde fatura düzenlenmez.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.