Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.02.2014 13:37 (Üye) Soru : Sayın Danışman Merhaba, Bir LTD şirkette bağımlı olarak çalışmaktayım.Yakında işten ayrılacağım.Şirketin beyannamelerini , şirketin kendi şifresi ile " DÜZENLEYEN " olarak imzalayıp gönderiyorum. 1.Sorum ; İşten ayrılmadan önce vergi dairesine bu durumu bir dilekçe ile bildirmem gerekiyor mu ? Zira benden sonra benim adımla beyanname gönderilme ihtimalini ortadan nasıl kaldırabilirim ? 2.Sorum ; Şirket SM veya SMMM belgesi olmayan bir muhasabeci çalıştırıp , beyannamelerini tamamen şirket adına gönderebilir mi ? Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.

Cevap : İş akdinizin sonlandığı bilgisini vergi dairesine bildirmenizde fayda var. İşyerinde sigortalı olmayacağınız için ileride sizin adınıza beyanname gönderilmiş olmasından dolayı sorumluluğunuz bulunmamaktadır. Bu işlemden sorumlu tutulacak mükellefin kendisi olacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.