Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.03.2014 15:00 (Üye) Soru : Her ikiside mükellefim olan iki kişi arasında bir senetleşme olmuş. Daha sonra aralarında itilaf çıkmış Senedi veren kişi alacaklıya iş yapmış gibi açık fatura düzenleyerek kendi faturaları ile birlikte bize getirip teslim etmiş bizde itilaftan haberimiz olmadığı için faturayı ilgili ayda (2013/05.ay) muhasebeleştirmişiz. SENEDİ VEREN KİŞİ FATURAYA İSTİNADEN ALACAK DAVASI AÇMIŞ,SENET ALACAKLISI İSE ŞAHISTAN MAL ALMADIĞI İÇİN FATURAYA İTİRAZ EDİYOR VE BİZDEN MUHASEBEDE KAYDININ İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYOR.2013/05. AYDAN BU TARAFA BEYANNAMELER DÜZELTİLECEK. İZLEYECEĞİMİZ YOL KONUSUNDA FİKRİNİZE İHTİYACIM VAR. KDV. BUGÜN SON OLDUĞU İÇİN GÜN İÇİNDE CEVAP VEREBİLİRSENİZ 2014/02.AY KDV Yİ DÜZELMELERDEN SONRA VERECEĞİM.İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. RAMADAN ÇUHADAR.

Cevap : Muhasebe; gerçekte olan alım satım ödeme ve tahsilatların kayıt edildiği bir işlemdir.Anlattığınız olay için önerilecek hukuki bir yorumumuz yoktur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.