Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 28.03.2014 10:55 (Üye) Soru : sayın üstadım, SGK olan prim borcumuza karşılık şirket aktifine kayıtlı arabalarımız haciz edilerek satıldı.Bu vaziyette aktifimizden satılan bedelle çıkış yapıp KDV 'siz işlem mi yapacağız.satılan bedel tutarında sgk olan borcumuzdan düşeceğiz.Bu durumun muhasebe düzenin de ekstra bir durum var mı? Teşekkürler.

Cevap : SGK tarafından araç kime satılmış ise o kişiye KDV fatura düzenlemeniz gerekir. Satış bedeli ile 361 hesabı kapatacaksınız.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.