Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.04.2014 12:50 (Üye) Soru : geçmiş yıllar zararı içinde yer alan KKEG lerin durumu ne olmalıdır.Şöyle bir örnekle açıklarsak daha net sormuş olurum.2008 yılı zararı 100 tl bunun 60tl si mahsup edilebilecek geçmiş yıl zararı olup karlı dönemden mahsup edilmiştir.kalan 40 tl KKEG olup geçmiş yıl zararları hesabında duruyor.kalan bu 40 TL KKEG için nasıl bir işlem yapılmalı ki geçmiş yıllar zararı hesabını kapatabileyim.teşekkürler

Cevap : KKEG Ticari zarar olarak bilançoda yer almaktadır.Bu Ticari zararlar Ticari Kardan mahsubu ile yok edilebilir.Ticari kardar mahsup edilmesi halinde % 15 GV tevkifatı yapılması gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.