Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.04.2014 10:46 (Üye) Soru : alümin ürünlerinin tesliminde %50 KDV tevkifatı uygulanmakta olup KDV iade talebinin yerine getirilmesi için teminat mektubu akabinde çözümü içinse ymm raporu istenmektedir (117 KDVGT.) dolayısıyla bu uzun bir süreç gerektirmekte olup şirketimizi mali bakımdan zora sokmaktadır. iş bu sebeple bu tebliğe istinaden kaldırılması yada değiştirilmesi yönünde bir teklifiniz yada çalışmanız mevcut mu? tebliğ değişecekmi?

Cevap : KDV iadelerin ile ilgili yeni bir Tebliği çalışmasının olduğu basında yer almıştır.Değişiklik olması halinde web sayfamızda duyurulur.Odamızın böyle bir çalışması veya girişimi yoktur.Böyle bir çalışmanın Ticaret odası tarafından yapılması gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.