Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 09.05.2011 14:30 (Üye) Soru : azerbaycan da yüklenici olarak aldığımız bir iş için azerbaycandaki bir firmaya yaptırdığımız alçı tavan ve alçı boyama işi için bize kesilecek faturada kdv olacak mı? yoksa biz bunu 2 nolu kdv ile bildirip ödeyecekmiyiz? ve bizim yüklenici firma olarak keseceğimiz faturada kdv durumu ne olacak?

Cevap : Sayın Baş, KDV Kanunu 1.maddesine göre mal ve hizmetlerin tesliminde KDV nin sözkonusu olması için teslimin (işlemin) Türkiye'de yapılması gerekir. Dolayısıyla, Azerbaycan'daki bir firmaya yaptırdığınız iş için Türkiye'de 2 Nolu KDV Beyannamesi vermeyeceksiniz. Sizin yüklenici firmaya düzenleyeceğiniz faturada KDV hesaplanmayacaktır. Çünkü, hizmetin teslimi Türkiye dışında olmuştur. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.